Uživanje BCAA

Ste že slišali za BCAA, to so namreč za človeško telo esencialne aminokisline, ki jih naše telo ne more proizvesti samo, zato jih je v telo v čisti obliki najbolje vnesti s kvalitetnimi prehranskimi dopolnili.

Pozitivni učinki tega so:

  • zmanjšujejo občutek utrujenosti med vadbo;
  • če želimo zmanjšati delež odvečne maščobe, pospešijo proces in zaščitijo mišice pred razgradnjo;
  • omogočajo večjo intenzivnost vadbe in s tem tudi hitrejšo preobrazbo;
  • omogočijo kvalitetno regeneracijo in s tem željen napredek.

Temu bi lahko rekli na kratko, kaj pravzaprav je to za ena stvarca in kot smo lahko razbrali iz celotnega kratkega povzetka je res zelo dobra stvarca, ki nam lahko res pomaga. Kot primer je moj bratranec, on se ukvarja skozi s treniranjem, fitneserstvom, to športno prehrano in tudi sam mi je že priporočal tole zadevico, vendar še ni prišlo do tega da bi se to uresničilo in bi res začela to jemati.

Image result for bcaa popolna postava

Sicer toliko kot on ne treniram, jaz osebno hodim dvakrat na teden na skupinske vaje kar mogoče res ni tako veliko, vendar trenutno več časa res ne najdem, ker imamo v službi trenutno vse tako naporno, vendar kolikor hitro se bo malce poleglo vse skupaj upam, da mi bo uspelo na teden obiskati telovadnico vsaj štirikrat. Ampak ok, bolje trenutno vsaj dvakrat kot pa nobenkrat, ni res?

Bolje nekaj mičkenega kot pa samo ležanje doma za televizorjem. Z majhnimi koraki se daleč pride. Moj bratranec mi je kar veliko že pomagal, mi tudi povedal kakšne vaje lahko delam sama doma, da si učvrstim svojo zadnjico ter stegna in trebušček to mi je najbolj nujno in ko le lahko, če mi le uspe potelovadim za pol urce kar doma ker mi do telovadnice ne uspe priti, preden grem spat vsaj nekaj da naredim in verjetno se bo že kmalu prikazal vsaj malo rezultat pa čeprav je mičkeno vloženega truda, bolje to kot pa nič kot sem že prej dejala. Tako da ja, športna prehrana je res super, moraš pa tudi vedeti kaj jemati, da ne ješ 100 različnih prehranskih dopolnil, pač to kar veš da potrebuješ. Sama trenutno uživam omega 3, magnezij in pa msm. To so moje top zadevice katere so vsakodnevno na »meniju«. In menim, da je to res tisto tapravo in prav zame. Imam pa še namen začeti jemati še BCAA. Kaj pa vi, že imate zase svoja pravilna prehranska dopolnila?

Preberi tudi  BCAA aminokisline